HEMEN DA XV. 'ORDIZIAN' STOCK ETA KALE-AZOKA

Ordiziako eta beste udalerrietako 25 komertzioek hartuko dute parte

Ordizian merkataritza, ostalaritza eta zerbitzuak elkarteak, Ordiziako Udalaren laguntzarekin, XV. Stock eta Kale-Azoka antolatuko du martxoaren  9 eta 10ean. Ekimen honetan bi ekintza bat egingo dira, Stock azoka Plaza Nagusian eta  Kale-azoka herriko kaleetan, produktuak saltokien aurrealdean aurkezturik. Stock gunean txikientzat haur txokoa eskainiko da puzgarri eta beste aukerekin. Stock eta Kale-Azokako edizio honetan parte hartzen duten ORDIZIAN elkarteko saltokietan Udaberriko kanpainaren zehar trukatzeko erosketa txartelak zozketatuko dira.

XV. Stock azoka Plaza Nagusian antolatuko da eta Kale-azoka lagun izango du dendarien produktuak saltokien atarietan aurkeztuz. Dendari eta herritarrentzat erreferente bihurtu den ekintza hau ostirala eta larunbatean goiz eta arratsaldez antolatuko da beste behin.

Merkataritza berriaren eta Ordiziako ohiko eta kalitatezko merkataritzaren eskaintza Stock eta Kale-Azokan ere islatuta ikusiko da, oraingo honetan beste herrietako (Beasain, Durango, Elgoibar eta Zumaia) saltokiekin batera produktu aukera zabala kaleratuz. Goierritarrek bertatik bertara kalitatea prezio eskuragarrian izango dute.

AZKEN AZOKAREKIN URTEARI AGURRA EMAN ZAIO ORDIZIAKO PLAZAN

2017an saritutako Idiazabal gazta ekoizleen meritua aitortu da

Eguraldiak lehen ordutan lagundu ez badu ere, ez da girorik falta izan Ordizian Gabonetako Azoka Berezian. Hau da, urtean zehar Ordiziako Udalak antolatzen dituen azoka berezietan azkena; azoka berezi hau bikaina eta salerosketan mugimendu dezentekoa izan delakoan gaude, mahaiaren inguruan ospatzen ditugun jaietarako despentsa bete ahal izateko.

Bertako produktuak atsegin dituztenentzat, Ordizia osoa bihurtu da orain ere azokaleku, erosle eta saltzaileen arteko elkargune. Hori guztia dela eta, Ordiziako Udalak, beste hainbat erakundeekin elkarlanean, erakusketak, lehiaketak eta ekintza ugari prestatu ditu goiz ederra igaro ahal izateko, eta jai giroan murgiltzeko.

2017 URTEAN NAZIOARTE MAILAN SARITUAK IZAN DIREN IDIAZABAL J.I. GAZTANDEGIEI AITORTZA EKITALDIA

DATORREN ASTEAZKENEAN OSPATUKO DA EGUBERRITAKO APARTEKO AZOKA

2017 urtean zehar nazioarte mailan sariak irabazi dituzten gaztandegiei Esker Oneko Ekitaldia antolatu du

Hau da, urtean zehar Ordiziako Udalak antolatzen dituen azoka berezietan azkena; azoka berezi hau bikaina eta salerosketan mugimendu dezentekoa izango delakoan gaude, mahaiaren inguruan ospatzen ditugun jaietarako despentsa bete ahal izateko.

Bertako produktuak atsegin dituztenentzat, Ordizia osoa bihurtuko da orain ere azokaleku, erosle eta saltzaileen arteko elkargune. Hori guztia dela eta, Ordiziako Udalak, beste hainbat erakundeekin elkarlanean, erakusketak, lehiaketak eta ekintza ugari prestatu ditu goiz ederra igaro ahal izateko, eta jai giroan murgiltzeko. Jai giroari dagokionez, trikitilariak eta dultzaineroak ibiliko dira kalerik kale, txoko guztiak animatzeko.

Goizeko lehen ordutik aurrera, Beti Alai pilotalekuan kapoi, antzar eta indioilar erakusketa izango da. Eta horien ondoan ez da faltako pottoka eta txahalik.

LARRAGUETAK EGITEN DU TXISTOR HOBERENA

Harakin naparrak 42 ekoizleen artean jantzi du txapela

Burlatako Larragueta harategia izan da Ordizian irabazle gaur, abenduak 20, ospatu den Euskal Herriko XX. Txistorra lehiaketan. Txapeldunak Txapela garaikurra eta diploma jaso ditu eta, garaikurra eta diploma bana jaso dituzte Haiako Txarri Txiki harategiak (2garrena) eta Asteasuko Jose Mª Beldarrainek (3garrena). Bestalde, Zarauzko Gesala Plater Prestatuak (4garrena) eta Olaztiko Pako Harategiak (5garrena) diploma bana jaso dute. Guztira 42 ekoizlek aurkeztu dituzte haien hestekiak.

Epaimahaikoek txistorraren itxurari, osagaiei eta zaporeari erreparatu diete produktu hoberena aukeratzerakoan eta orokorrean izan den maila ona nabarmendu dute. Epaimahaia ondorengoek osatu dute: Ane Otegi (Aramako Ostatua), Eneko Azurmendi (Lazkaoetxe, Zaldibia), Juan Manuel Garmendia (Kattalin erretegia, Beasain), Imanol Gaztañaga (Zubibi Jatetxea, Ordizia), Inaxio Muguruza (Hotel Atalaia, Irun); Jose Antonio Mujika eta Juan Garmendia harakin ohiak, Kontxita Mujika (Ordiziako  tabernari ohia), Sonia Tapia (gastronomia aholkularia), Ramon Roteta (Euskal Sukaldaritza berriaren aitzindaria), Luis Mokoroa (Euskal Gastronomia Anaiartearen Lehendakaria) eta Zigor Iturrieta (ETBko Txoriene saioko aurkezlea). Txistorraren prestaketan Roberto Ruiz sukaldariaren laguntza ere izan dugu.

Gipuzkoako Harakinen elkarteak eta Ordiziako Udalak antolatu dute lehiaketa.