Carles Pedros-Alios ikerlari katalandarrak espezien eta bakterien inguruko hitzaldia eskainiko du.

Ostiral honetan, urriak 9, arratsaldeko 19:00etan, Ordiziako Barrena jauregian Carles Pedrós CSICeko biologo ikerlariak "Especias y bacterias: aventura y exploración" izenburuko hitzaldia eskainiko digu, “Urdaneta eta Itzulbidaia. 450.urteurrena 1565-2015” hitzaldi zikloaren barruan.
Carles Pedros-Alios Winsconsin-Madison Unibertsitatean (EEBB) Zientzia Biologikoetan doktorea da, Bartzelonako Itsas Zientzien Institutoko ikerkuntza irakaslea (CSIC) eta American Academy for Microbiologyko kidea. “ La vida al limite” liburua idatzi du.

Hitzaldiaren noranzkoa ulertzeko, agian lagungarria izango dugu idatzi duen "La vida la limite" liburuko laburpena ezagutzea:
"Bacterias que comen piedras y que viven del aire, vida en otros planetas, crecer en agua hirviendo o soportar radiaciones gamma cuarenta veces mayores que las que podrían matar a un ser humano. Aunque la vida al límite pueda parecer verdaderamente cosa de alienígenas, en realidad, como nos explica Carlos Pedrós-Alió, algunos de los ecosistemas más extremos los tenemos muy cerca: en la cocina. Si analizamos la nevera, el microondas o el especiero, aprenderemos muchas cosas sobre cómo se abre camino la vida y por qué resulta tan difícil encontrar un desierto perfecto. Además, en esta obra veremos para qué sirven los metabolismos exóticos y cómo los aprovechamos para nuestros detergentes, la minería o para disfrutar el mismo placer estético que experimentamos ante una sinfonía".

Hitzaldiari buruzko informazioa:  www.blogak.com/lemniskata
                                                     @LemniskataGoier
                                                     Lemniskata Zientzia