TXISTORRAREN TXANDA, ASTEAZKEN HONETAN

Parte-hartze handigoa aurreikusten de, 40 ale baino gehiagorekin

Gipuzkoako harakin eta urdaitegi-zaleen gremioak antolatuta, Euskal Herriko XIX. Txistor-Lehiaketa  egingo da Ordizian datorren asteazkenean, abenduak 14.  Plaza Nagusian, Udaletxeko arkupetan izango da, 10.30etatik aurrera. Gremio horrek kontsumitzaileen arreta bertako ohiko hainbat produktuetara bideratu nahi du Santo Tomas jaiaren atarian, hala nola, txistorra. Usadio zaharraren arabera egiten den produktuetako bat da, eta hori, zalantzarik gabe, garantiaz eta kalitateaz hitz egitea da.

Aurten 40 partehartzaileren kopurua  gainditzea espero da, hauetatik 10 gutxienez Nafarrak izanik.

MARTXAN DA GABONETAKO KANPAINA

Erakusleiho lehiaketa, Ordizian erosketa-opari bonoak, Olentzero eta Errege Photocall-a, Erregetako opilen zozketa, Eguberritako pintxo-potea, Txu-txu trena eta haur parkeak antolatu dira

Aurten ere eta eguberritako argiteriaren piztearekin batera ORDIZIAN merkataritza, ostalaritza eta zerbitzu elkarteak, Ordiziako Udalaren laguntza eta babesarekin, Eguberritako kanpaina aurkezten du. Kanpaina honen bitartez, merkataritza sektorearentzat urteko kanpaina garrantzitsuenetako bat den honetan, Ordiziarrak eta bisitatzen gaituzten Goierritarrak kultura eta aisia aukera erakargarria gozatzeko nahiko argudio eman nahi da.

Erakusleiho lehiaketa, Ordizian erosketa-opari bonoak, Photocall Olentzero eta errege magoekin 500€ko saria, Erregetako 30 roskoen zozketa Ordizian txartelarekin, Eguberritako Pintxo potea, Txu-txu tren turistikoa eta haur parkeak izango dira ORDIZIAN elkartearen proposamena eguberritako kanpainarako:

ZUBELDIAK IRABAZI DU ODOLKI TXAPELKETA

Ordiziako Ezeiza eta Mujika ere podiumean izan dira

Beasaingo Iñaki Mujika Harategiak irabazi du aurtengoan Ordiziako asteazkeneko azokaren baitan  ospatu den Gipuzkoako XVIII. Odolki Lehiaketa. Sarituak izan dira baita ere Jesus Mª Deba (Ezkio-Itxaso) ; Iñaki Ormazabal (Beasain); Ezeiza Harategia (Ordizia), eta Mujika Odolkiak (Ordizia).

Gipuzkoa osotik etorritako 17 egile aurkeztu dira lehiaketara, hauetatik  3 Beasaindik, 2  Arrasate eta Ordiziatik eta bat Aia, Asteasu,Ataun, Ezkio, Lasarte, Mutriku, Orio,Tolosa, Zaldibia eta Zegamatik. Helburua artisau modura egiten den produktuaren sustapenean  laguntzea da.

ASTEAZKEN HONETAN, GIPUZKOAKO XVIII. ODOLKI LEHIAKETAREN TXANDA

Goizean zehar odolkiaren ekoizpen prozesua erakutsiko da

Gipuzkoako odolki egile eta harakinek hitzordua dute asteazken honetan, azaroaren 30ean,  Ordizian. Txerri-harakin eta, oro har, harakinen gremioak Ordiziako Udalarekin batera Gipuzkoako XVIII. Odolki lehiaketa antolatu baitute. Irabazleak txapela, garaikurra eta diploma jasoko du, eta bigarren eta hirugarren tokian sailkatzen direnei diploma eta garaikurra bana emango zaie; laugarren eta bosgarren sailkatuei diploma.

Odolki onena zein den erabakiko duen epaimahaia gastronomia arloko adituez osatuko da. Aurtengoan, Ordizian izango dira: sukaldarien ordezkari, Aizpea Oihaneder (Xarma jatetxea, Donostia) Joxean Eizmendi (Ilarra Jatetxea, Donostia); Xabier Gorrotxategi (Casa Julian, Tolosa), Ramon Bereziartua (Fagollaga jatetxea, Hernani) eta Imanol Gaztañaga (Zubibi Jatetxea, Ordizia); eta Jose Antonio Mujika eta Juan Garmendia harakin ohiak (Ordizia), beste batzuren artean.